Áraba. Dades

Vitòria
Dormir
  • Gorbeo Park: hotel de tres estrelles situat a 5 minuts en cotxe del casc antic on vam dormir per 39.5€ els tres (aquí sense bressol) en una bona habitació, no tan gran com el Barceló de Bilbao, però amb pàrquing exterior gratuït, connexió a internet a la mateixa habitació i esmorzar inclós. Repetiríem (ni que sigui per provar el restaurant de l'hotel que tenia molt bona pinta però estava tancat durant la setmana santa).
Menjar
  • Mi querida María: al costat de la catedral de Santa Maria, un restaurant elegant on menjar productes de la terra boníssims. Tenen diferents menús a preus més que correctes. Nosaltres ens vam quedar amb el de degustació (25€+iva) que incloïa:
    • Aperitiu (bola de foie amb pistatxos)
    • Taula d'ibèrics (bons però una mica tendres)
    • Amanida de pernil d'ànec, pinya i piquillos amb vinagreta de mango o Crepe de txangurro amb verduretes
    • Timbal de bacallà amb llit de patates panadella o Filet ibèric amb panceta i salsa de bolets i compota de poma
    • Postre típic basc
  • Benta Zaharra: Per fí! Vam trobar 'el caserío' que buscàvem a les afores de Vitòria, tot anant cap el monestir d'Estíbaliz. Apart d'uns pintxos montruosos, tenen diferents menús, nosaltres vam agafar el 'vikingo' (29€ +iva) que consistia en:
    • Pebrot, bacallà arrebossat, xoriço i morcilla (tot boníssim)
    • Xuletón (grande!)
    • Postre
    • Aigua, Sidra o Ví
  • Amboto: Una de les tasques clàssiques al carrer cuchilleria amb pintxos a 1,80€. A més a més, tenen un caldo potentíssim que va perfecte pel fred de la ciutat. No és de luxe, però el tracte va ser molt bó.
  • El mentirón: el millor la situació, al costat de la plaça de la Virgen Blanca. Més cafeteria que tasca, un pintxo i un cafè amb llet 3.20€.
  • Okendo: Crec que va ser la pitjor tasca a la que vam anar, potser no era el moment (mitja tarda) però la truita era justeta (també és cert que la resta havíen estat totes delicioses) i els lavabos eren... al carrer cuchilleria. Truita, coke i cafè amb llet 4.50€.
  • El 7: un clàssic, també al carrer cuchilleria, entre tasca i bar, on a més de pintxos pots menjar entrepans (molt grans) i racions (igual de grans). Nosaltres vam menjar, entrepà de pollastre amb beicon i formatge, ració de patates amb all-i-oli i ració de revoltillo de pernil i xampinyons, més dues cokes i un tallat per 19.40€.
Espejo
Menjar
  • Txako: un restaurant d'aquells típics a peu de carretera on es menja molt bé, en el nostre cas sopa de fideus (boníssima), costelles de xai i bacallà a la basca (deliciós), postres i un tallat per 52€.

Comentaris