Famagusta
Oci
- Varosha. L’entrada a la ciutat fantasma és gratuïta, avam llogar bicis per no caminar tant i fer-ho més ràpid per 2.5€ cada una. La idea era molt bona, les bicis, una caca.
- Castell d’Otelo. L’entrada és barata, 1.35€ l’adult, però certament, no paga la pena.
Menjar
- Fonda Co. Al casc antic, vam dinar en el que creiem que és més aviat un bar, però era molt maco. Només tenien hamburgueses, en vam menjar 3 i amanides, una cèsar, més begudes, ens va costar 36€. Confirmem que els preus a Xipre no són gens cars.
- Petak Pastahesi. Un dels llocs del viatge, salò de tè turc on hi vam estar molt a gust i on vam prendre una (bé dues) llimonada que pot ser la millor que he begut mai, a més els nens van agafar un (bé dos) pastissos de banana i xocolata blanca d’entre la infinitat de pastissos que hi teníen. Això i un cafè latte, 23€.
Salamina
Oci
- Runes. L’entrada a les runes ens va costar 3.28€ als 4, ben baratet per la significació del lloc, però com ja hem dit, hi ha runes millors.
Lapta
Viure
- Homeexchange. L’apartament de Lapta és totalment nou, creiem que el vam estrenar nosaltres, doncs d'alguns electrodomèstics fins i tot vam treure el precinte. És ampli, amb saló menjador cuina i dues habitacions dobles, a més d’una varenda molt bonica. El problema és que era tan nou que estava tot molt buit, però aquí la gent és molt bona gent. Els hi vam dir i ens van portar sabó per la rentadora, pel rentaplats, aigua i paper de cuina.
Menjar
- Doner Kebak. Al tornar a casa el dia de Karpaz estàvem cansats, volíem sopar però no cuinar, i per aixà vam anar al Kebab de la cantonada, un lloc molt autèntic on vam agafar 4 kebabs diferents. Un d’andana (una salsitxa), dos de pollastre i un de vedella, i per 20.5€ ens els vam endur, juntament amb 4 iogurts bebibles a casa. Eren bons però me’ls esperava millors.
- Calamari. Havíem llegit que era el millor lloc per menjar peix de la zona, i a veure, el lloc està xulu, i com a tal, és car, pagues més per menjar a tocar (literalment) d’un mar ultra blau en un restaurant bonic, tot i que el del costat, que té un menjador en un moll sobre l’aigua, encara farda més. Nosaltres vam menjar dos plats de calamars, com no podia ser d’una altra manera, uns arrebossats i els altres amb una salsa boníssima, un peix a la crema, que el peix pse, però la crema també boníssima i un plat de pasta a la carbonara, i de meze ens van posar amanida, patates, humus, tajin i crema de iogur, aquesta última brutal. Tot això amb una coke, 3 llimonades i 2 ampolles d’aigua, 108€. Bé, però el dia que tornem per aquestes contrades anirem a un altre restaurant segur.
- Ollmega. Buscàvem un lloc maco on la Mireioneta es prenguès un cafè com cal i va resultar que el teníem a tocar de l’apartament. El poblema... que no tenien cafè! Ho vam canviar per un smoothie i un batut pels que vam pagar 7.11€.
Transport
- K Pet. Així d’entrada és la benzinera amb més establiments al llarg de la zona. Però totes tenen un preu molt similar, una mica més barat que a Espanya.
Oci
- Suna’s beach. Estàvem tan ganduls que ens vam quedar en aquest club molt a prop de casa, on vam pagar 3 entrades a poc més de 10€ per entrada (l’Aranete surt de gratis a gairebé a tot arreu), a canvi de tenir un platjeta de sorra amb hamaques i tumbones, més un parell de cales d’aigues magnífiques per nosaltres.
Alagadi
Menjar
- Turtle Paradise Restaurant & Bar. Tot esperant el “show de les tortugues” vam fer un segon dinar en aquest xiringuito i mira, pintava a cutre i a que ens arrissarien. Finalment, un pèl més car que els llocs anteriors però per les amanides molt correctes, els nuggets normals i els calamars a la romana tan bons, que hem repetit i tot més begudes (la llimonada, no al nivell del Petak Pastahesi però també molt bona), cafè i gelats, ens ha costat 53.71€. En definitiva, que ens ha agradat més del que pensàvem i hem acabat tornant a fer una altra llimonada per persona i una aigua, pel que hem pagat poc més de 10€.
Kyrenia
Menjar
- Six brothers. Un cop al port hem vist que els restaurants eren molt cars, estàvem per tornar a sopar a casa quan hem vist aquest lloc a la sortida del port, sense tant glamour i ens ha fet el pes. Hem pujat a la seva terrassa i hem triomfat força, doncs tenia vistes del port sencer i hem sopat per 75€ un kebab de xai molt i molt bo, unes mandonguilles i dues hamburgues, més beguda i amanida. Bona opció qualitat / preu pel lloc.
Oci
- Castell de St.Hilarion. Les entrades al castell ens van costar 4.28€ pels 4. No sabem com estaven desglosades, però suposem que eren 3 i l’Aranete de franc. Síque sabem que la llimonada amb vistes al bar del castell costa 2.5€.
Dipkarpaz
Menjar
- Agios Sinensis. Seguint la tradició, vam menjar al restaurant de la banda grega doncs era on encara tocava l’ombra, i de fet, es veia molt més autèntic que el turc. Allà, el senyor ens va dir que tenia peix fresc, i una platerrada de peix fresc, entenem que un meze a la brasa, és el que ens va posar per dinar, no sé quants peixos ens vam arribar a menjar, però boníssims. Bé, vam aconseguir també un plat de calamars pels nens i també ens va servir una amanida d’aquestes seves, un platet de verdures, unes patates fregides boníssimes també (com si fossin de l’àvia) i un plat d’un cereal semblant a l’arròs amb tomaquet. El meze del meze? Tot això, més aigua i begudes per 2000 lires, menys de 60€. Tota una experiència i un gran àpat.
- Yudi Nice. Xiringuito a peu de carretera amb vistes al mar. Més que al poble està a la península de Karpaz. Però d’anada a la Mireioneta li va fer gràcia. Estava molt graciós la veritat, i allà vam parar a la tornada per menjar un sandwich, 2 llimonades, 1 aigua i 1 cafè latte. Tot correcte, i és que en general hi ha molta cura pel menjar en qualsevol garito, però el millor en aquest cas el lloc. Vam pagar 13.5€.
Oci
- Menjar burros. Vam caure en la temptació de comprar menjar per aquests animals “salvatges”. 1€ per una bossa de garrofes.
Nicosia
Menjar
- Hesap. Restaurant dins del Buyuk Han on sobretot pagues pel lloc (tot i que l’entrada al recinte és gratuïta). Vam menjar un plat de carn mixte, amb algunes coses més bones que d’altres, un de mandonguilles que no ens va agradar i dos plats de pollastre arrebossat que van triomfar. Tots acompanyats d’amanida, arròs i patates. Però el que més va triomfar van ser un Borek. Una pasta farcida de carn, que va ser el més barat, el més contundent, i el més bo. Amb les begudes no va arribar a 70€. Segur que es pot menjar molt més barat per la zona. De fet allà mateix amb un Borek i una beguda per persona haguèssim pagat força menys.
- Fitcafè. Lloc maco, entre turc i occidental on vam fer 2 llimonades, 2 bubble teas i un cafè latte amb gel per 20€. Barat, no, però tampoc car, i hi vam estar la mar de bé una estona ben llarga mentre a fora pedregava.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada