Olite
Menjar
- Bar RestaurantDucay. Situat a la banda de l’ajuntament de la plaça de Carlos III. Creiem que l’hem encertada i molt, doncs el menú costa 19€, l’infantil 12, i ens ha semblat més que bo. Cigrons amb callos, amanides diverses o cardo de primers, i cua de toro, tonyina amb tomàquet o pollastre arrebossat de segons, torrijas i pastissos de postres. Comparat amb la resta de restaurants, més barat, i de qualitat súper. Molt recomenable.
Oci
- Castell d’Olite. En Pauilolo ja ha contat com adult, per no tenir el carnet jove, i l’avi no ha entrat. Per tant, 3 adults i 1 nen, 15.70€.
Tafalla
Dormir
- Campo de reyes. De reis poc, la idea de les Yurtes és molona, però a la pràctica sembla un poblat gitano, llàstima, però els gers estàn bruts, fan olor, de fet ens hem hagut de canviar doncs la”suite” que tenia banyera, feia molta olor a humitat i les parets tenien moho. Les instal·lacions necesiten una volta… o dos, i fa que no aprofitis ni la tenda ni l’espai on hi ha paons, ponies... El millor ha estat veure als nens a les hamaques. Però els 165€ que hem pagat per dues yurtes ens semblen molt.
Menjar
- Bar Rafael. Bar classiquíssim a tocar de la plaça Navarra i on comença el carrer “de l’ambient”, però sent aquest bar més tranquil... cert que també era més d’hora. Hem menjat 14 pintxos: de pernil, de truita de patates, de pop i de pernil amb formatge arrebossat.. a veure, no estaven mal, però esperem trobar-ne de millors perquè es notava que portaven una estona fets. El pintxo a 2.50€ i l’especial a 3€.
- Cafetería La Vieja Gramola. Bar d’aquells clàssics amb sofàs, llibres i serenor on hem esmorzat 2 cafès, 1 suc, 2 colacaos, 1 refresc, 2 garroticos (napolitanes de xocolata), 1 alpargata (una canya de crema calenta en pa “normal” i típic del poble), 2 “tostas” de tomàquet i oli i 1 croissant de pernil i formatge calent, per 26.50€. Tot bé, però el millor el lloc.
Pamplona
Menjar
- Torreon delcastillo. Bar de pintxos... normalet, a tocar de la plaça del Castillo, on fan pintxos senzills i dumplings de diferents sabors. 2 copes de vi, 5 pintxos i 1 mini entrepa de rabes, 27.70€. El pintxo de truita ja millorava al del Rafael de Tafalla.
- Bar Gaucho Taberna. Un dels clàssics de Pamplona, davant del Torreon, és a dir, a prop de la plaça del Castillo. Pintxos d’autor i, entre fama i qualitat, més cars. Els de foie, a 6.50€ espectaculars, el de pasta fresca, a menys de 4 brutals, la truita boníssima i gran i el d’ous trufat sublim. No ens ha agradat tant el de mandonguilla de bacallà. Però el lloc és per anar-hi.
- Café Iruña. Al classiquíssim bar hem fet un cafè amb llet per 1.60, és a dir molt barat i un gelat d’aquells inmensos per 5€, que és car però més barat que a casa nostra.
- Viandas. Xarcuteria a tocar de l’ajuntament on hem comprat 5 entrepans de pernil per sopar per 27.5€, que si bé no diríem que eren els millors entrepans del mon com ells anuncien, però sí que ens han semblat molt molt bons.
- Baserriberri. Un dels millors llocs per fer pintxos a "lo viejo". Pintxos amb glampour i boníssims. La Mireioneta encara saliva amb el Eguzkimole lu'um format per una masa de gofre d'ànec al mole amb maionesa, arròs inflat i pipes, amb crema de foie i siximi per sobre i recobert per salsa tijuana i melaça de fruits vermells i mescal. Són un pèl més cars però gens, gens abusius.
- Vermuteria Rio. Hi vam anar expressament perquè no podíem marxar sense tastar el seu famossíssim ou arrebosat amb milions d'unitats venudes. Està ben venut i està bo, però tampoc és una súper meravella.
Transport
- Saba plaça delcastillo. Més cèntric impossible. Per una hora i 20 minuts, 3.75€, més barat que a Barcelona sens dubte.
Mutilva
Viure
- Homeexchange. Un cop més, triomfada de la Mireioneta. Hem passat la Setmana Santa en un pis molt gran, còmode, agradable i maco. Amb 4 habitacions, un saló gegant i una cuina complerta amb una taula per menjar, aquesta sí que més justeta. A més a més, estàvem a 10 minuts del centre de Pamplona i a res d’agafar l’autopista per fer les visites a les diferents valls. Un èxit, molt recomenable.
Rocesvalles
Oci
- Museu deRocesvalles. L’entrada al museu que et permet veure el claustre de la colegiata amb el mauseoleo reial de Sancho VII el gran, i sobretot, l’accés al pis superior de l’esglesia ens ha costat 16€ pels 5.
El Espinal
Menjar
- Bar restaurante Baratze. Hem dinat un menú per 18€ al restaurant del càmping a la sortida del poble, però tot i dir “restaurant de càmping”, era un restaurant “amb totes les de la llei”, amb estovalles i tovallons de tela. D’entrant ens han posat una crema de bolets (un xarrup), de primers amanida, cigrons amb bolets, pasta i sopa, i de segons, sang de vedella al vi (estofat) i costelles de porc rostides. Pel preu més que correcte. Ens quedem amb el menú d’Olite però.
Baquedano
Transport.
- Nacedero Urederra. En teoria, si no ets vei o servei no pots entrar al poble en cotxe. Nosaltres hi vam fer dues passades, però finalment vam aparcar al recinte habilitat per turistes on deixar el cotxe costa 5€. Recomanen reservar amb antelació triant franja horària.
Menjar
- Bar Restaurante Urederra. Clàssic restaurant al final del poble i on comença l’excursió. El servei és una mica caòtic i no gaire ben educat. De fet ens vam queixar al final. Vam trucar per reservar i ja ens van dir que ens hauríem d’esperar, cosa que ens van repetir un cop al bar, total que vam aprofitar per prendre 2 tasses de brou i alguna cosa més pagant 9.10€ (creiem que no ho van cobrar tot). Després no ens van avisar per entrar al restaurant i va passar gent sense reservar davant nostre tal i com entraven al restaurant. Pel que fa a la teca, menú del dia a16.50€ prou correcte on entre d’altres vam menjar berzas amb ou i parmentier, les típiques mongetes de primer, i de segon bistec molt bo. De postres vam tastar la Goxua, un postre típic de Navarra que és com una crema catalana sense crema amb nata per sobre.
Lesaka
Menjar
- Kasino. Teníem referències de la truita de patates d’aquest lloc molt basc, tant en estètica com en ambient. De fet, havia guanyat algun premi... però fa anys, segons ens va dir en Uharte, la recepta original, com en molts altres casos, era de la mare que es va jubilar, i els fills, malgrat fer una bona truita, no és ni tan sols de les millors que hem menjat en aquest viatge. Vam fer un aperitiu a base de pintxos i begudes per 11.70€.
Lumbier
Transport
- Pàrquing Foz de Lumbier. El pàrquing a l’inici del camí (i estalviar-te un bon tros) costa 3€ tot el dia.
Menjar
- Quiosc. Vam comprar una bossa de patates en un “food truck” a l’inici del camí, i volem destacar que només ens van cobrar 1.30€, cosa que ens va semblar molt barat per ser on estàvem.
Yesa
Menjar
- La Taberna deYesa. Si vulguèssim ser “chics” diríem que és una taberna fusió navarro-argentina, i segurament aquesta és la idea dels argentins que la porten. A la pràctica, un menú justet a base de les típiques mongetes estofades o amanida de primer, que mira, encara, però amb unes milaneses molt justetes de segon. El preu del menú uns 18€.
- Monestir deLeyre. Berenar al bar del monestir, un pintxo de truita, una muffin, una cervesa i 2 ampolles d’aigua ens va costar 12€.
Oci
- Monestir de Leyre. L’entrada a la cripta i a l’esglesia costa 5€ per persona. El més graciós és que et donen la clau per obrir i tancar.
Zugarramurdi
Menjar
- Bar Zugarramurdi CR Navarra. Vam fer un segon esmorzar, i un esmorzar força fort dels 5 a base d'entrepans i truites “dobles” doncs eren dues truites amb farcit per dins, d'ensaladilla russa, pernil i formatge... més begudes per 22.30€. Només pel lloc, que és força autèntic malgrat acaba sent bar-restaurant-botiga-souvenirs, paga la pena i, si a sobre et guareix de la pluja, encara més.
Oci
- Coves. Vam pagar 22€ per entrar els 4, l’avi no ho va entrar perquè semblava que l'accès i la visita era més exigent del que finalment va ser.
Elgorriaga
Menjar
- Hilarion. Restaurant d’aquells “com cal” amb estovalles i tot, on vam anar a dinar amb la família navarresa. Vam fer un menú especial de 36€ on vam compartir uns primers boníssims i un segon cada un, on el filet va resultar espectacular. Postres inclosos també al menú.
Oci
- Balneari. L’entrada a la zona d’aigües ens va costar 144€ pels 5. Crec que recordar que 32€ els adults i 16 els “xiquis”, tot i que en Pauilolo per pagar ja no era xiqui.
Sangüesa
Menjar
- Bar 1920. Bar resturant clàssic on vam menjar prou bé el menú de cap de setmana per 27€, força més car de l‘habitual degut a ser festiu. As usual, amb mongetes estofades i vedella en les seves diferents versions: bistec, estofada o arrebossada, com a plats estrelles. Més un pastís de postres molt casolà i amb molt de sucre.
Javier
Oci
- Castell. L’entrada al castell costa 8€. Força recomenable.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada